Pentuja tulossa 2018

14.2. syntyi kolme oranssisoopelia tyttöpentua yhdistelmästä
Gierrat Vasko - Gierrat Risku

Molemmat vanhemmat on nyt joulukuussa toistamiseen terveeksi tutkittu silmiltään ja polviltaan. Vasko on lisäksi lonkka- ja kyynärkuvattu. Riskulla on välihammaspuutos, mutta Vaskolla kaikki hampaat, molemmilla saksipurenta.

Molemmilla hyvä luusto, kulmaukset ja liikunta, näyttelyistä Vasko sert, Risku sert, cacib
Mukavaluonteisia, kilttejä, reippaita koiria.

Sukutaulu Kennelliiton jalostusnetissä:

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx..

Muut pentusuunnitelmat:
Astutettu ruskea narttu Gierrat Skaidi oranssilla uroksella Mittlines Edge of Reality,
vanhemmista kuvat ja tiedot löydät urokset/nartut sivuiltani.

Mahdolliset pennut luovutusikäisiä noin juhannusviikolla.

Mahdollisesti astutetaan oranssisoopelinarttu Gierrat Yola, riippuen juoksun ajankohdasta.
Syksyllä Gierrat Unnuk. (Unnan astutus ei nyt jouluna taaskaan onnistunut ja varmuuden vuoksi käytiin ultrassakin toteamassa, että pentuja ei ole nyt tulossa. Uusi sulhanen mietinnässä.)

Gierrat pennuista:

Jalostukseen käyttämäni koirat ovat aina vähintään silmiltään ja polviltaan virallisesti terveystutkittuja ja terveitä. Huomiota kiinnitän tietysti myös vanhempien mukavaan, rotutyypilliseen luonteeseen, sekä ulkomuotoon.

Pennut hoidetaan huolella kotona, ruokitaan laadukkaalla ruoalla ja luovutetaan n. 8 viikon iästä alkaen. Rekisteröitynä, mikrosirulla tunnistemerkittyinä, useaan kertaan madotettuna ja eläinlääkärin tarkistamina. Kirjallisten hoito-ohjeiden, pentupaketin ja kasvattajan elinikäisen tuen kera.

Vain rakastavaan pysyvään kotiin, lemmikiksi, perheenjäseneksi ja harrastuskaveriksi.

Olen kasvattajakurssit käynyt (perus+jatko+koulutuspäivät) Suomen Kennelliiton sitoumuskasvattaja. Olen usean lajin koiraharrastaja ja lukuisten rotuyhdistysten ja koiraseurojen jäsen. Meillä ei ole kenneltiloja, vaan hoitelen pentuja kotonani harrastuspohjalta, silloin kun minulla on siihen tarpeeksi aikaa. Kasvatustoimintani pohjautuu sijoituskoiriin, jolloin jalostuskoirani asuvat normaalisti omissa perheissään ja tulevat meille vain pentujen hoidon ajaksi. Kotona meillä on vain kolme koiraa: Mittelspitz narttu Olga-2011, mittelspitz uros Tsahpe-2014 ja lisäksi eurasier uros Martti-2016.

Sähköpostitse en pentuja myy, vaikka asiallisiin viesteihin vastaankin. Siinä vaiheessa kun pennut ovat jo syntyneet, soita mieluummin; Puhelimessa on niin paljon helpompaa kartoittaa puolin ja toisin, vastaavatko pentu ja koti toistensa toiveita. Jos laitat meiliä, niin kerrothan millaisen kodin pentu saisi; perhe, asuinympäristö, toiveet koiran suhteen jne. Jokainen pentue on erilainen ja jokainen pentu oma yksilönsä. Kasvattajana haluan varmistua, että kaikille pennuille löytyy juuri sille sopiva perhe. (Ethän laita pentukyselyä tekstiviestillä. Pennunhankinta on niin iso asia, ettei sitä voi parilla tekstarilla hoitaa.)

Useimmilla kasvattajilla normaalin, hyvätasoisen mittelspitz pennun myyntihinta tuntuu pyörivän n. 1100-1200e. Kasvattajilla on oikeus valita kenelle koiriaan myy, jokaisella meistä on omat kriteerimme tuleville kodeille. Varmaksi voin pennun luvata vasta, kun pennut ovat jo muutaman viikon vanhoja ja olen tavannut tulevan perheen. Toivoisin koiranhankinnan olevan tarkoin harkittu asia, mm. tämän vuoksi en mielelläni myy eläimiä osamaksulla.

Toivon, että kaikki Gierrat pennut terveystutkitaan. Vähintään silmät ja polvet. (Nykyisin suositellaan myös lonkat ja kyynärpäät kuvattaviksi.) Toivon myöskin paria näyttelykäyntiä koiran aikuisiällä. Näin saamme arvokasta tietoa tuleviinkin jalostusvalintoihin. Jalostuksessa suurempi painoarvo on koko suvulla kokonaisuudessaan, kuin yksittäisellä koiralla. Tavoitteena on tietysti terveet, hyväluonteiset, ulkomuodoltaan rodunomaiset koirat.